Spiderman ja parla català. I ho fa en un còmic per a tots els públics, en el que l’Home Aranya fa de cangur dels animalons i les bestioles dels superherois de Marvel Comics, que van tots a aturar una amenaça a Central Park mentre Peter Parker s’ha de conformar amb esperar-los. El títol és el de menys: Spiderman ja parla català.

Spiderman és l’amigable cuidador d’animals del veïnat en aquest còmic per a primers lectors! Mentre Els Venjadors contenen una superamenaça a la ciutat de Nova York, Spiderman té la feina més important de totes: assegurar-se que totes les bestioles dels Venjadors estiguin fora de perill! Spidey vol participar en la lluita contra els dolents, però un gran poder comporta una gran responsabilitat en la cura d’animalons!

Per a l’estrena de Spiderman en llengua catalana, Panini Còmics ha escollit un còmic adreçat al públic infantil. No em sembla mala idea. El públic adult que fa molts anys que llegeix còmics de superherois de Marvel Comics serà més reticent a canviar de llengua, encara que aquesta sigui la seva llengua materna i amb la qual es comunica la major part del dia. Frases com “un gran poder conlleva una gran responsabilidad” formen part de la cultura popular gràcies a les pel·lícules i pot sonar estrany a les orelles d’un adult aquest “un gran poder comporta una gran responsabilitat“. Sí, quasi són idèntiques, però la musicalitat és diferent. Però pel lector més jove el canvi de llengua és quelcom senzill perquè tot just és al principi del camí, i gaudeix del conte d’anar a dormir amb els pares, del llibre regalat pels avis i de la lectura amb la mestra l’escola.

Spiderman: Animals, reuniu-vos!” es un comic escrit i dibuixat per Mike Maihack, un autor habitual del segell Scholastic Graphix, un desolat Peter Parker té la missió d’assegurar-se que tots els animals que Els Venjadors han deixat a càrrec seu estiguin fora de perill, mentre els superherois lluiten contra una gran amenaça a Central Park, a la ciutat de Nova York, y el nostre heroi es veu arraconat i ningunejat. La seva aventura amb el peix de l’Iron Man (que es diu Jarvis), el gat Chewie (en realitat un flerken) de la Capitana Marvel, el gos de Ull de Falcó, el conillet d’índies de Nick Furia, el falcó del Capità América en la seva encarnació de Sam Wilson, la granota de Thor, l’esquirol de la Noia Esquirol, el conill del Doctor Estrany, la formiga de l’Home Formiga, la vespa de la Vespa, la pantera negra de la Pantera Negra o el peculiar Axolot d’en Hulk, a més d’un colom amistós, no tindrà res a envejar de les que viu habitualment gronxant-se pels gratacels de Nova York i lluitant contra els dolents de torn.

Traduït al català per Laia Segura, “Spiderman: Animals, reuniu-vos!” és un còmic divertit protagonitzat per, probablement, el personatge més carismàtic de Marvel Comics i un dels més populars. Es va publicar originalment als Estats Units a l’estiu del 2023 amb el títol “Spider-Man Animals Assemble!” y disposa d’una continuació de la història escrita i dibuixada pel mateix autor, amb el títol “Spider-Man: Quantum Quest!“, que compta amb l’aparició de Els 4 Fantàstics. Si desitgem que aquest cómic també ens arribi en català tot dependrà de com funcionin les vendes d’aquest primer cómic en català de Panini Cómics, l’editorial que disposa dels drets de publicació dels còmics de Marvel a Espanya des de l’any 2005 i que ha necessitat quasi vint anys per prendre aquesta decisió. Potser anem tard, però millor això que mai.

Spiderman: Animals, reuniu-vos!
Autor: Mike Maihack
Edición original: “Spider-Man Animals Assemble!”
Data de publicació: Setembre de 2023
ISBN: 9788411506700
Format: 15.5×21.5cm. Tapa dura. Color.
Pàgines: 96
Preu: 14,95 euros